h1

„Inaltul” functionar european

07/02/2009

Am sa va povestesc in randurile care urmeaza o intamplare relatata de un jurnalist la unul dintre cele mai importante cotidiene centrale din Romania. Nu conteaza nici numele jurnalistului, nici numele ziarului. Acentul cade in aceasta intamplare pe personajul caruia i-a luat interviul.

Un „inalt” functionar european, aflat prin Romanica, a acceptat dupa pregatiri riguroase sa acorde un interviu, pe anumite teme legate de politicile UE. I-a cerut prietenului meu sa-i trimita intrebarile pe email, pentru a se putea pregati. Nimic iesit din comun pana aici.

In ziua in care s-au intalnit face-to-face, prietenul meu i-a adresat prima intrebare. A urmat raspunsul functionarului. In raspuns se faceau conexiuni cu alta tema tratata de lista de intrebari trimisa pe email. Dat fiind ca atinsese subiectul, prietenul meu s-a gandit ca cel mai bine ar fi sa adreseze acea intrebare dupa primul raspuns, pentru a-i permite functionarului sa detalieze anumite aspecte. Se pare ca decizia prietenului meu nu a fost foarte inspirata. Personsajul s-a blocat, dupa care a inceput sa se agite incontrolabil si sa caute in dosarul cu hartii pe care il avea in fata. Si il intreaba pe prietenul meu: „Ce faceti? Aceasta era intrebarea numarul 9.”

Vazandu-i reactia, prietenul meu si-a cerut scuze si a continuat discutia adresandu-i intrebarile in ordinea in care le transmisese pe email.

Va las pe voi sa comentati aceasta intamplare cu „inaltul” functionar european. Puteti gasi aici mai multe detalii legate de UE si functionarii sai.

Reclame

One comment

  1. Ha, excelent! Parca-l si vad cum se foia nelinistit, dar fara a asuda, ca nu e elegant.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: